Skapa på lördag: Naturkosmetik

Hanaholmen, Esbo

|
19.10.2024 10:00 - 12:00

Skapa på lördag på Hanaholmen

Ett centralt tema i Mari Keski-Korsus utställning Walks in the steam of Cryosphere är folkmedicin, speciellt torvbehandling i bastun. Inom finsk folktradition har örter använts som läkemedel på många sätt, och växter har förknippats med olika slag av folktro. Växternas läkande effekter är också av intresse för den moderna kosmetikaindustrin. Under Hanaholmens workshop Skapa på lördag får du en fascinerande inblick i de vilda örternas värld! Välkommen!

Vildört-kosmetika

Vårdande oljor för ansikte & kropp samt ansikts- & kroppssprayer

Under workshopen bekantar vi oss med några av de mest populära finska växter ur ett skönhets- och hälsovårdsperspektiv, såsom älggräs, rölleka, ros, daggkåpa, rödklöver och groblad.

Vi tillverkar en ansikts- eller kroppsoljeblandning där vi utnyttjar örtextrakt som framställs under workshopen och andra vegetabiliska oljor som passar olika hud typer. Till oljan kan man även tillsätta en eterisk olja som passar ens egen doftsmak. Produkten tillverkas i en vacker pumpflaska, till vilken vi även skapar en unik etikett. Oljan kan också användas som intensivvård för fötter eller händer.

Därefter gör vi en ansikts- eller kroppsspray, där vi använder örtteer som antingen tillverkas under workshopen eller är förberedda på förhand. I sprayen kan man tillsätta fuktgivande aktiva ingredienser, såsom glycerin eller niacinamid (vitamin B3). Sprayen kan användas för lätt rengöring och återfuktning av ansikte och kropp samt för att få en uppfriskad känsla.

 

Pris: 47€
Språk: finska
Tilläggsinformation: tyra.therman@hanaholmen.fi

Anmäl dig här