Hanaholmens kokbok

Världens bästa restaurangbok 2022!

Recepten i boken, skrivna av kökschef Lukas Hemnell och hans team, lyfter fram den rika nordiska smakpaletten och hyllar kvaliteten på lokala, närodlade och hållbara råvaror.

Köp kokboken från vår gåvobutik

I boken träffar du också: restaurangens leverantörer och medarbetare; fiskaren som drar upp dagens fångst i vattnen som omger restaurangen, köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid och kocken som brygger öl hemma i sitt eget garage.

Kokboken är för dig med intresse för ny nordisk gastronomi. Klä på dig förklädet och tillred moderna tolkningar av klassiska rätter som bundit samman Finland och Sverige genom historien.

Vad sägs om att laga braxenmousse och sockersaltad gädda, eller grillad spetskål med rökt gräddfil och blancherad sparris?

Ifall du inte vill kocka idag, kan boken också fungera som ögongodis och inspiration för kommande gastronomiska äventyr.

FÖRFATTARE

Texterna har skrivits av matentusiasten Nina Weckström, som jobbade över 30 år som reporter på Hufvudstadsbladet. Nina Weckström njuter av god mat och glada måltider och ägnar sig gärna åt matlagning.

Kökschef Lukas Hemnell (f. 1975) står bakom recepten. Lukas Hemnell vill lyfta fram rena och okonstlade smaker, hans matfilosofi gäller både i restaurangköket och i hemmaköket.

Maten och människorna har förevigats av fotografen Robert Lindström.

Recensioner

Hanaholmens kokbok utsågs till världens bästa kokbok i kategorin ”restauranger” vid Gourmand World Cookbook Awards i Umeå den 4 juni 2022. Boken har också vunnit Måltidsakademiens tävling Årets svenska måltidslitteratur i kategorin nordisk matlitteratur. Kommittéen för Finlands bokkonst utsåg kokboken till en av de vackraste böckerna i Finland.

***

”Vårens bästa trerätters”
Svenska Dagbladet

”Vacker och får snålvattnet att rinna”
Österbottens tidning

”Fotografen Robert Lindströms snygga bilder stiger upp från sidorna och presenterar Hemnells kreativa maträtter på ett tilltalande sätt”
Åbo Underrättelser

”Läcker i dubbel bemärkelse är en ny kokbok med Hanaholmens kända köksmästare Lukas Hemnell”
God Tid

Köp kokboken

Kokboken kostar 34€. Den kan köpas i vår nätbutik, i Hanaholmens reception eller i restaurang PLATS.

Trevliga lässtunder!

Köp boken från vår gåvobutik