Meny 9.1.–28.3.2026
PLATS är en utkiksplats mot vår vackra skärgård och en smakresa in i det nordiska köket.
FEMRÄTTERS AVSMAKNINGSMENY 68 €
Rekommenderas för hela bordssällskapet. Menyn finns även att få som vegetarisk. Vänligen fråga personalen gällande specialdieter.
VINPAKET TILL AVSMAKNINGSMENYN 60 €
SIK & RÄDISA 16 €
Sockergravad sik, picklad rädisa, gräslöksmajonnäs och sojavinägrett
STRÖMMING & RÖDBETA 14 €
Marinerad strömming, rostad rödbeta och rökt gräddfil
PELLE JANZON 16 €
Ekologiskt nötkött från Bosgård, sikrom, gräddfil och riven pepparrot
LÖKSOPPA 14 €
Vilho-ostkroketter, lökpuré, ramslöksolja och mörk löksky
TORSK & TOMAT 31 €
Stekt torskrygg, citronmajonnäs, tomatsalsa och mörk tomatsky
MOROT & TOFU 27 €
Rostad morot, morots–ingefärspuré, tofu och gochujangsås
WALLENBERGARE 28 €
Wallenbergare på ekologiskt nötkött från Bosgård, mandelpotatispuré och rosmarinlingon
REN & ROTPERSILJA 36 €
Ren från Kujala gård, friterad rotselleripersilja och rotselleripuré
BLODAPELSIN & MANDEL 12 €
Blodapelsinsorbet, marinerad blodapelsin och mandelkrokant
CHOKLAD & SVARTA VINBÄR 12 €
Chokladkräm, marinerade svarta vinbär och svarta vinbärssorbet
CLAFOUTIS 12 €
Körsbärsclafoutis, körsbärssylt och vaniljglass
OSTAR 12 €
Ostbricka, rödvinbärssylt och fröknäcke
Vi använder endast inhemskt kött.










