Luovuuden lauantai: Luonnonkosmetiikka

Hanasaari, Espoo

|
19.10.2024 10:00 - 12:00

Tervetuloa Luovuuden lauantaihin!

Kansanparannuksen menetelmät ovat keskeisessä osassa Mari Keski-Korsun näyttelyssä Walks in the steam of Cryosphere, erityisesti saunassa tehtävät turvehoidot. Suomalaisessa kansanperinteessä on käytetty monipuolisesti yrttejä lääkinnässä ja rohtoina, ja kasveihin on liitetty monia uskomuksia. Kasvien hoitavat ainesosat kiinnostavat nykyään myös modernia kosmetiikkateollisuutta. Tule tutustumaan villiyrttien kiehtovaan maailmaan Luovuuden lauantai -työpajassa!

Villiyrttikosmetiikkaa

Hoitavat öljyt kasvoille & vartalolle sekä kasvo- & vartalosuihkeet

Työpajassa tutustutaan kauneuden- ja terveydenhoidon näkökulmasta eräisiin suosituimmista suomalaisista kasveista, kuten mesiangervo, siankärsämö, ruusu, poimulehti, puna-apila ja piharatamo.

Tehdään kasvo- tai vartaloöljyseos, jossa hyödynnetään työpajassa valmistettavia yrttiuutoksia ja muita eri ihotyypille sopivia kasviöljyjä. Öljyyn voi lisätä omaa nenää miellyttävää aitoa eteeristä öljyä. Tuote valmistetaan kauniiseen pumppupulloon, johon tehdään myös uniikki etiketti. Öljyä voi käyttää myös jalkojen tai käsien tehohoitona.

Tämän jälkeen tehdään kasvo- tai vartalosuihke, jossa hyödynnetään työpajassa valmistettavia (tai etukäteen valmistettuja) yrttihaudukkeita. Suihkeeseen voi lisätä kosteuttavia aktiiviaineita, kuten glyseriiniä tai niasiiniamidia (B3-vitamiinia). Suihketta voi hyödyntää kasvojen ja vartalon kevyessä puhdistuksessa ja kosteutuksessa sekä olon raikastamisessa.

Hinta: 47€
Kieli: suomi
Lisätietoja: tyra.therman@hanaholmen.fi

Ilmoittaudu tästä