Höstmeny 2.9.−19.12.2024
PLATS är en utkiksplats mot vår vackra skärgård och en smakresa in i det nordiska köket.
ÖRING & KÅLRABBI 16 €
Portermarinerad öring,
rökt majonnäs, laxrom och kålrabbi
STRÖMMING & POTATIS 14 €
Escabeche-strömming, picklad lök och
vitlöks- och mandelpotatiskräm
PELLE JANZON 16 €
Ekologiskt nötkött från Bosgård,
löjrom och pepparrot
JORDÄRTSKOCKA 14 €
Jordärtskockssoppa, jordärtskockschips
och brynt smör
SIK & KRÄFTOR 29 €
Stekt sik, dillquinoa
och mörk kräftsås
KARLJOHANSVAMP & SPELT 27 €
Karljohansvampkrokett med spelt,
grönkål, tallolja och mörk svampbuljong
WALLENBERGARE 28 €
Wallenbergare av ekologiskt nötkött
från Bosgård, stekt svamp och bacon
LAMM & PALSTERNACKA 34 €
Lamminnanlår, rostad palsternacka
och äppel- och palsternackspuré
MANDEL & PLOMMON 12 €
Mazarinkaka, marinerade
plommon och plommonglass
CHOKLAD OCH KRUSBÄR 12 €
Chokladsorbet, gräddfil, marinerade
krusbär och nötkrokant
ÄPPLE & HAVRE 12 €
Äppelchutney, calvadoskräm,
äppelsorbet och rostad havre
OSTAR 12 €
Ett urval av ostar, rödvinbärskompott
och fröknäcke
Vår avsmakningsmeny är ett urval av säsongens à la carte-meny och består av säsongens bästa råvaror.
FEMRÄTTERS AVSMAKNINGSMENY 68 €.
Rekommenderas för hela bordssällskapet. Menyn finns även att få som vegetarisk.
VINPAKET TILL AVSMAKNINGSMENYN 60 €.
Vi använder endast inhemskt kött.