Restaurang plats

öppettider

MÅ-LÖ 17.00–22.00 À la carte
Matbeställningar fram till kl. 21.00

Vi rekommenderar att du bokar bord i förväg!

Boka bord

Table Online

Menyer

Höstmeny 2.9.−19.12.2024

PLATS är en utkiksplats mot vår vackra skärgård och en smakresa in i det nordiska köket.

Vi använder endast inhemskt kött.

Wine list

Happiness is a well-stocked wine cabinet and a closet full of shoes.
– Sommelier, Inari Mattsson

Vi förbehåller oss rätten till produkt- och prisförändringar.

Meny 2.9.−19.12.2024

MÅ-LÖ 17-21

Avgift för rumsservice 15 €.

Beställningen görs genom att ringa till restaurangen

- från rummet tel. 441

- +358 (0)9 435 02441

Vänligen ange eventuella allergier och specialdieter i samband med beställningen.

Vintermeny 8.1.−6.4.2025

PLATS är en utkiksplats mot vår vackra skärgård och en smakresa in i det nordiska köket.

Vi använder endast inhemskt kött.

JULBORD 2024

Hanaholmens restaurang PLATS julbord fylls av säsongens bästa råvaror 9-20 december 2024.

Julmenyn kan kombineras med årets sista möte, eller så kan du besöka restaurangen endast för att njuta av julens delikatesser!

Läs mera

nordisk gastronomi

PLATS är inte endast en restaurang. Det är en utkiksplats mot vår vackra skärgård och en smakresa in i det nordiska köket. Det är ett ställe där nordisk konst och design möter gastronomi i världsklass.

PLATS är en välkomnande mötesplats för alla.

Vi erbjuder en helhet som består av kvalitet, innovation och skaparkraft. Du kan njuta av vårt högklassiga kök samtidigt som du vilar ögonen på vår unika konst och vår klassiskt vackra inredning.

Boka bord

Naturen står oss nära.

Naturen är en stor del av PLATS matfilosofi.

Dess mångfald, kreativitet och till synes enkla självklarhet inspirerar oss i vår strävan att skapa utsökt gastronomi.

Vi erbjuder våra gäster förstklassiga råvaror. Det innebär innovativa och rena smakupplevelser som återspeglar respekten för jordmån, vattendrag samt växt- och djurliv.

Hanaholmen som miljö lyfter fram våra värderingar, där renhet, tradition, hållbar produktion och etiska värden möts.

Hanaholmens kokbok

Världens bästa restaurangbok 2022!

Det här är en bok om restaurang PLATS. Recepten, som skapats av restaurangens köksmästare Lukas Hemnell och hans team, har fokus på rika nordiska smaker samt lokala, hållbart odlade ingredienser.

Boken handlar också om människor: fiskaren som drar upp dagens fångst i vattnen som omger restaurangen, köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid och kocken som brygger öl hemma i sitt eget garage.

Läs mera

PLATS egNA öl ”SOPPA”

PLATS egna öl, Soppa, är ett gastronomiskt mästerverk från kocken Henrik Österberg.

Det föddes ur en passion för att integrera öl i köket - med respekt för naturen och finska ingredienser.

Det lär inte finnas en enda ölälskare som inte gillar Soppa!

Soppa finns på dryckesmenyn både i restaurang PLATS och i vinbaren.

gruppmenyer

Restaurang PLATS erbjuder ett brett utbud av menyalternativ för en mängd olika typer av privata evenemang, oavsett om det är en gruppmiddag, ett bröllop eller ett cocktailparty. Kontakta oss så hjälper vårt säljteam dig att välja rätt meny för ditt evenemang!

Be om en offertGruppmenyer

fotogalleri

Helhetsupplevelser

Årets restaurang i Esbo 2023

PLATS var både allmänhetens och kritikernas favoritrestaurang när Länsiväylä valde Esbos bästa restaurang 2023.

Läs mera

Naturen står oss nära

Dess mångfald, kreativitet och till synes enkla självklarhet inspirerar oss i vår strävan att skapa utsökt gastronomi.

Läs mera

Sex kilometer från Helsingfors centrum

Visste du att vi ligger bara 6 km från Helsingfors centrum och bara några kilometer från Kägeludden och Hagalund?

Så här hittar du till oss

Världens bästa restaurangbok 2022

Den 4 juni 2022 utsågs PLATS kokbok till världens bästa kokbok i kategorin ”Restauranger” vid Gourmand World Cookbook Awards i Umeå.

Läs mera

Frågor och svar